Witgoor haakt af

14 FEB 2017 | BY RWI

Witgoor – Wuustwezel was niet alleen het duel tussen de ploegen die de tweede plaats deelden, het was ook een wedstrijd in de wedstrijd tussen topschutters Davy Wagemans van Witgoor en Roel Jongenelis van Wuustwezel.

Beide spitsen stonden voor aanvang van het duel met respectievelijk vijftien en zestien streepjes achter hun naam. Na afloop mochten zowel Wagemans als Jongenelis een doelpunt bij hun statistieken schrijven, maar de glimlach van Jongenelis was net iets breder dan die van Wagemans. Witgoor lijkt door het 1-3 verlies uitgeteld voor de hoofdprijs, al wil Wagemans dat nog niet gezegd hebben.

“Er staan nog wel wat matchen op het programma en dus blijft alles mogelijk”, zegt Wagemans. “Vorige week verloren we op het veld van Vlimmeren door een gebrek aan gretigheid en moesten we de hand in eigen boezem steken. Tegen Wuustwezel was de scherpte er gelukkig terug, maar kenden we wat pech. We verdienden minstens een punt, maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdient. We moeten ons hier snel overheenzetten en volgend weekend, op bezoek bij Balen, opnieuw aanknopen met de zege om zo de druk op de top drie te blijven houden.”

“Dat plaatsje in de top vier dat we momenteel in handen hebben, zou ik aan het eind van de competitie ook nog graag in ons bezit zien”, besluit Wagemans.

“We komen hier goed weg”, geeft Jongenelis toe. “Voor de rust waren we de betere ploeg, maar in de tweede helft waren we nergens. Toen Witgoor de verdiende gelijkmaker scoorde, vreesde ik dat we het onderspit zouden delven. De voorbije weken stond het geluk niet aan onze zijde en we trokken met een eerder magere twee op negen naar Witgoor. Deze keer kenden we wel wat geluk. Op een moment dat we niet in de match zaten, scoorde ik de 1-2, en de 1-3 kwam er na een snelle counter. Door het puntenverlies van leider Merksplas doen we weer volop mee voor de titel”, besluit Jongenelis.

Comments --

Loading...