Frustrerende nederlaag

22 DEC 2015 | BY RWI

Witgoor sloot 2015 af met een pijnlijke nederlaag tegen een erg matig Oppuurs (1-2). Geel-groen zal in 2016 uit een heel ander vaatje moeten tappen, wil het een nieuwe degradatie ontlopen. Tegen Oppuurs bleek eens te meer het schrijnende gebrek aan scorend vermogen en het onnodig weggeven van doelpunten. Debutant Gianni Van Staay moest zich al na zes minuten gewonnen geven.

“Ik was wat zenuwachtig begonnen, maar dat gevoel verdween snel. Het was jammer dat ik al vroeg geklopt werd, maar gelukkig maakte Tom Janssen er snel 1-1 van. De hele eerste helft waren we de betere ploeg, maar we kregen geen loon naar werken. Het is frustrerend als je de kansen niet kunt afmaken. Tijdens de rust hadden we goede hoop dat het scoren in de tweede helft wel zou lukken, maar dan kregen we die penalty tegen en ging Oppuurs zich nog meer terugtrekken.”

Witgoor toonde wel goede wil, maar was vaak te slordig in de opbouw en kreeg na de rust amper kansen. Grepi liet in de slotminuut nog wel de gelijkmaker liggen toen hij te overhaast een vrije schietkans de nek omwrong. “We moeten van de winterstop gebruikmaken om de kopjes vrij te maken en met frisse moed aan het nieuwe jaar te beginnen. Hard blijven werken, luidt de boodschap”, besluit Van Staay.