Geloof is er nog

7 JAN 2016 | BY RWI


Witgoor start de terugronde met een uitmatch bij Ternesse. De heenwedstrijd won geel-groen met 4-0. Flamur Llapashtica en Alban Grepi speelden toen de hoofdrol.

“Ik herinner me die partij maar al te goed”, zegt de jongste van de broers Llapashtica. “Ik scoorde al vroeg in de partij en dat was de aanzet tot een erg goede eerste helft. Een flitsende Alban Grepi scoorde nog twee keer en bij de rust hadden we de drie punten op zak. Het was zo’n wedstrijd waarin alles meezat.”

“Jammer genoeg hebben we achteraf in de competitie zo nog maar weinig partijen meer gekend. Vaak ontbrak het ons aan een tikkeltje geluk om zelf te scoren, terwijl de minste fout van ons door de tegenpartij werd afgestraft. Bovendien zijn we ook een paar keer onrecht aangedaan door de scheidsrechter, wat maakt dat de eerste ronde een serieuze tegenvaller werd. Onze laatste wedstrijd van vorig jaar, thuis tegen Oppuurs (1-2, red.), was typerend voor het seizoen dat we tot nu toe kennen. We speelden een goede wedstrijd, zeker voor rust, maar konden de kansen niet afmaken. In de tweede helft kregen we alweer het deksel op de neus en dat was een zware opdoffer. De winterstop kwam voor ons dan ook erg gelegen. Het weekje rust deed deugd en nadien werd er opnieuw scherp getraind. Ik denk dan ook dat we klaar zijn om de terugronde aan te vatten. Er resten ons nog dertien wedstrijden om een tweede opeenvolgende degradatie te vermijden. Ik geloof dat het gaat lukken.”