Goede reactie van de spelers

3 FEB 2016 | BY RWI

Witgoor beleefde een turbulente week. De voorzitter werd weggestuurd en de nieuwe bestuursploeg ontbond de contracten van Jelle Schijvenaars en Antwan Rijkers. Niet de meest ideale omstandigheden om de verplaatsing naar het sterke Antonia te maken.

“Je mag de impact van deze gebeurtenissen niet onderschatten”, zegt trainer Alex Janssens. “Maar de groep heeft schitterend gereageerd. Ik zag een hecht blok op het veld en we speelden misschien wel onze beste partij van het seizoen, maar zoals al wel vaker zat het niet mee"
Witgoor ging met 3-0 de boot in en ziet tweede provinciale steeds dichter komen.
“Anton Blockx zag tot twee keer toe een doelpunt in de modder blijven steken, terwijl Ruud Van den Dungen de paal trof", gaat de trainer verder. "Jammer, want in deze fase van de competitie is elk punt welkom. Hadden we zaterdag op een normaal terrein gespeeld, dan hadden we de zege gepakt”, stelt Janssens. “Dat zou een echte opsteker zijn geweest voor mijn jonge groep na alle gebeurtenissen van de voorbije weken.”

Hoe reageert de coach trouwens op die ontwikkelingen van de voorbije dagen nu hij zijn kern, in volle degradatiestrijd, afgeslankt zag worden? “Leuk is anders , maar ik moet de beslissing van de nieuwe bestuursploeg respecteren. Ik hoop alleen dat ik straks niet afgerekend zal worden op de prestaties. Ik moet immers ook maar roeien met de riemen die ik ter beschikking krijg.” En die riemen worden dus steeds korter, zo blijkt.