Onze kop er voor leggen

5 FEB 2016 | BY RWI

Witgoor moet met Antonia, GR Katelijne en Houtvenne een erg zwaar drieluik afwerken. De eerste opdracht werd, ondanks een sterke prestatie, met 3-0 verloren. Morgen komt GR Katelijne op bezoek.

“Dat wordt opnieuw zware kost”, beseft Dries Roos. “Maar we gaan er weer met volle moed tegenaan. Er is heel wat gebeurd in Witgoor de jongste tijd. Voor de spelers was het best schrikken dat er plots twee spelers minder waren, maar we hebben ons daar snel overgezet. Ik zag in Antonia in ieder geval de juiste mentaliteit bij alle spelers. We verdienden veel meer dan een 3-0 nederlaag. Spelen we op een normaal terrein, dan scoren we voor rusten misschien wel twee keer en zouden we een heel andere wedstrijd gekregen hebben, maar dat gebeurde dus niet.”

“Het tikkeltje geluk dat je moet hebben om een doelpunt te maken laat ons dit seizoen vaak in de steek, , terwijl we op defensief vlak vaak cadeaus uitdelen. Ook in Antonia gaven we twee doelpunten weg en dat is jammer. We geven de moed echter nog niet op. Er resten ons nog tien wedstrijden om het behoud af te dwingen. We beseffen allemaal dat dat moeilijk zal worden, maar we blijven er volop voor gaan. Elke week gaan we tot het uiterste en dan zien we wel waar het schip uiteindelijk strandt”, aldus Roos, die met het nieuwe bestuur nog niet rond de tafel zat om zijn toekomst te bespreken.

“Dat zal binnenkort wel gebeuren. Laat ons eerst maar focussen op het behoud. Op bezoek bij GR Katelijne speelden we een verdienstelijke wedstrijd, maar in de slotfase scoorde de onvermijdelijke Huysmans de gelijkmaker. Zo ontglipten ons alweer twee belangrijke punten”, aldus de centrale verdediger.