Club van mijn hart

16 FEB 2016 | BY RWI

Nu Jelle Schijvenaars er niet meer is, krijgt Anton Blockx volop zijn kans om zich diep in de spits te bewijzen. De jeugdspeler kwam tegen Antonia een eerste keer aan de aftrap en scoorde bijna twee keer.

“Als de bal niet telkens in de modder was blijven steken, had ik op een schitterende match kunnen terugblikken”, sprak de nog altijd maar 19-jarige Blockx, die een week later, thuis tegen GR Katelijne, een sterke partij afleverde. Blockx werkt hard, maakt ruimte voor de anderen en is op die manier een heel ander type speler dan de eerder statige Schijvenaars.

“Ik ga er altijd vol voor”, zegt de spits. “We moeten het ook van ons karakter en onze inzet hebben. In onze situatie is de manier waarop we punten pakken van ondergeschikt belang.”

Tegen GR Katelijne pakte geel-groen met een 3-3 gelijkspel nog een punt, op bezoek bij leider Houtvenne zat er niets in voor het bedreigde Witgoor, dat met 3-0 de wet van de sterkste moest ondergaan.

“Maar we geven niet op en gaan er alles aan doen om ons nog te redden”, aldus Blockx, die een van de eersten was om zijn contract te verlengen. “Dit is de club waar ik ben opgegroeid. Ik speelde in de jeugd vaak samen met Sander Geukens en Wout Daemen en nu staan we samen in het eerste elftal. We zijn echte vrienden en dat maakt het zo speciaal”, besluit Blockx.