Van Staay voelt zich goed bij Witgoor

31 MAR 2016 | BY RWI

Na de zure nederlaag tegen De Kempen neemt Witgoor het zondag in eigen huis op tegen Verbroedering Zwijndrecht. “Na onze knappe 9 op 9 was de hoop op de redding flink toegenomen, maar die werd door de nederlaag tegen De Kempen weer de kop ingedrukt”, zegt doelman Gianni Van Staay. “Het vrije paasweekend kwam goed van pas om de kopjes weer fris te krijgen, want de ontgoocheling zat behoorlijk diep. We beseffen dat het nu heel moeilijk zal worden om ons te redden, maar zolang het mathematisch kan, moeten we erin blijven geloven.”
Van Staay kwam in het tussenseizoen over van Dessel. “Ik was aangetrokken om bij Witgoor eerste doelman te worden, maar door een blessure aan de hand tijdens de voorbereiding trok de club in extremis Tanju Burhan aan, waardoor ik lang moest wachten op een echte kans”, aldus Van Staay, die ondertussen zijn contract met de club heeft verlengd. “Ik voel me hier goed. De club heeft ook al goed gewerkt naar volgend seizoen toe, want er werden heel wat nieuwe spelers aangetrokken.”
Een ervan is Ruben Pellegroms, die met Van Staay zal moeten strijden voor een plaatsje tussen de palen. “Ik ken Ruben niet, maar ik zal mijn uiterste best doen om eerste doelman te blijven”, zegt Van Staay.